Splošni pogoji

Cene in pogoji

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, izražene so v EUR.  Naše podjetje ni zavezanec za DDV .

DDV ni obračunan po 1.točki 94. člena ZDDV-1.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba je shranjena na uporabniškem profilu kupca in je dostopna z geslom  s katerim se je registriral.

Stvarne napake, za katere odgovarja prodajalec

(1) Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne.

(2) Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem.

(3) Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov.  

Pravica do zasebnosti

Dne 25.05.2018  stopi v veljavo nova zakonodaja na področju varstva osebnih podatkov, skladno s katero potrebujemo vaše soglasje, da vas bomo lahko tudi v prihodnje obveščali o novostih, akcijskih ponudbah  ter drugih novicah.  

OBVESTILO O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV, KI SE POŠILJAJO OB NAROČILU IZDELKOV, POVPRAŠEVANJ PREKO SPLETNEGA OBRAZCA

Komu se posredujejo osebni podatki, ki jih podam ob izpolnitvi obrazca za prejemanje obvestil?

Osebni podatki ( ime, priimek, naslov, elektronski naslov in telefonska številka, IP naslov) , ki ga podate ob prijavi na e-novice, poslano povpraševanje in naročilo  izdelka se posreduje našemu podjetju  v komercialne namene

Na podlagi vaše privolitve, ki ste jo dali ob prijavi na prejemanje obvestil, vas bo podjetje  obveščalo o svojih prodajnih novostih, akcijah, in dodatno informiralo o svojem prodajnem programu.

Podjetje kot upravljavec osebnih podatkov spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varovalo in ga brez vaše privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih uporabilo v druge namene, kot v namene, za katere so bili osebni podatki posredovani.

Podjetje osebne podatke obdeluje v skladu z zahtevami veljavne evropske in nacionalne zakonodaje o varstvu osebnih podatkov. . 


Kdaj podjetje  prejme moje osebne podatke, ki jih posredujem ob prijavi na prejemanje obvestil?

Na spletni strani  strani podjetja na obrazcu za prijavo na e-novice, povpraševanje ali nakup izdelka, vpišete vaše osebne podatke.

Prijavo morate potrditi s klikom na gumb. S to potrditvijo dovoljujete, da podjetje vaše osebne podatke, ki ste jih navedli na želenem obrazcu, uporabi za namen trženja in s tem posredovanja novosti o prodajnih ponudbah,   hkrati potrjujete, da ste seznanjeni z Obvestilom o varstvu osebnih podatkov , s Politiko varstva osebnih podatkov ter z možnostjo, da lahko vašo privolitev za obdelavo kadarkoli prekličete.

Da je vaša prijava uspešna, morate izpolniti obrazec in klikniti soglašam.

Podjetje  bo vaše osebne podatke pridobilo in jih začelo obdelovati po potrditvi in izpolnitvi obrazca in po prejemu z vaše strani potrjenega potrditvenega e-sporočila.

Koliko časa in za kakšen namen naše podjetje  obdeluje moje osebne podatke?

Vaši osebni podatki, ki jih navedete ob izpolnitvi obrazca za prejemanje obvestil, podjetje  hrani v evidenci za namen trženja, ki se izvaja na način posredovanja novosti o prodajni ponudbi na vaš elektronski naslov, ki ga podjetje hrani do vašega preklica.

Pravna podlaga za obdelavo elektronskega naslova, ki ga podate ob prijavi na  obvestila je vaša privolitev, ki jo lahko kadarkoli prekličete z obvestilom na elektronski naslov info@bosa.si oziroma z ustrezno označitvijo odjave ali preklica ob prejemu e-sporočila s strani našega podjetja .

Ali se bo moj elektronski naslov posredoval tretjim osebam?

Naše podjetje vašega elektronskega naslova brez vaše zahteve nikoli ne bo posredovalo tretjim osebam.Vaš elektronski naslov naše podjetje  brez vaše izrecne privolitve tudi nikoli ne bo posredovalo v druge države ali mednarodne organizacije.

Kdo so uporabniki podatkov?

Uporabnik podatkov je podjetje Andreja Ropotar s.p.

Kako bo podjetje  uporabljalo moj elektronski naslov, ki ga posredujem ob prijavi na obvestila?                                           Elektronski naslov,ki ga posredujete ob prijavi na obvestila, bomo uporabljali le za lastne potrebe in v skladu z namenom za katerega ste elektrosnki naslov posredovali.

Kakšne so moje pravice v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki?

Naše podjetje ima obveznost, da obdeluje osebne podatke le za namen, za katerega ste osebne podatke posredovali. Pravico imate, da kontrolirate izvrševanje te obveznosti. Kadarkoli lahko prekličete svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov, zahtevate, da vam podjetje  omogoči vpogled v vaše osebne podatke, ki jih obdeluje, zahtevate, da vam posreduje podatke (kopijo, izpis) o obdelavi vaših osebnih podatkov ali zahtevate popravek, prepoved obdelave ali izbris vaših osebnih podatkov. Prav tako lahko zahtevate, da podjetje  vaše osebne podatke prenese na drugo fizično ali pravno osebo, ki jo vi določite.

Vsa morebitna vprašanja ali zahtevke posredujte na elektronski naslov info@ bosa.si

Na vašo zahtevo bomo odgovorilo v najkrajšem možnem času oziroma najkasneje v roku 30 dni.

V primeru, da z našim odgovorom na vaš zahtevek za vpogled, popravek, prepoved obdelave, prenos podatkov ali izbris podatkov niste zadovoljni oziroma menite, da so vam kršene pravice do varstva osebnih podatkov, se lahko pritožite nacionalnemu nadzornemu organu, na naslov: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana.

POLITIKA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV


Zakaj naše podjetje zbira ter obdeluje moje osebne podatke?

Cilj podjetja  je, da potencialnim kupcem izdelkov omogoča možnost čim boljšega informiranja o ponudbi, storitvah, akcijah, novostih, dogodkih. Z namenom, da dosežemo ta cilj, vam s pomočjo zbranih osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, omogočamo možnost boljšega informiranja.

Naše podjetje obdeluje vaše osebne podatke izključno na podlagi vaše privolitve in samo za namen oziroma namene za katere ste vaše osebne podatke posredovali v podjetje .

Katere moje osebne podatke podjetje zbira in obdeluje?

Naše podjetje zbira in obdeluje izključno le tiste vaše osebne podatke, ki ste jih posredovali ob prijavi na določeno storitev (prijava na e-novice, obrazec za povpraševanje, obrazec za naročilo izdelka itd.) oziroma, ki ste jih posredovali kot kontaktne podatke z namenom dodatnega informiranja s strani podjetja (spletni kontaktni obrazec). Ti osebni podatki so lahko: elektronski naslov, ime in priimek, naslov vašega prebivališča, vaša telefonska številka, IP naslov.

Z obiskom spletne strani pa s pomočjo t. i. piškotkov pa naše podjetje  zbira tudi informacije o tem , kolikokrat obiščete našo spletno stran in katere vsebine na naši spletni strani vas pritegnejo. Piškotki nam omogočajo optimizacijo spletne strani glede na vaše želje in zanimanja vam pa s tem omogočajo večje zadovoljstvo ob nadaljnjih obiskih naše spletne strani. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.

Kako je zagotovljeno varstvo mojih osebnih podatkov?

Naše podjetje kot upravljavec osebnih podatkov spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo vse pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez vaše privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih uporabilo v druge namene, kot v namene, za katere so bili osebni podatki posredovani.Osebne podatke obdelujemo v skladu z zahtevami veljavne evropske in nacionalne zakonodaje o varstvu osebnih podatkov. 


Koliko časa hranite moje osebne podatke?

Osebne podatke, ki nam jih posredujete obdelujemo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen za katerega so bili posredovani. Po izpolnitvi namena se osebni podatki, ki ste nam jih posredovali izbrišejo. V kolikor osebne podatke posredujete za namen boljšega informiranja se le-ti zbirajo in obdelujejo do vašega preklica, ki ga lahko podate kadarkoli na naslov info@bosa.si

Ali lahko zahtevam izbris osebnih podatkov?

Da. Izbris osebnih podatkov iz naših evidenc lahko zahtevate kadarkoli na naslov  info@bosa.siPo domače povedano uredba GDPR


Mi vaše podatke potrebujemo le, da vemo komu in kam poslati naročen izdelek in ga obvestiti o pošiljki in morebitnih novostih. 


Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. 

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Elektronska povezava na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov

 https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL


Datum zadnje spremembe pogojev poslovanja: 28.06.2018.